Tradicionalni slovenski zajtrk v šoli
Tradicionalni slovenski zajtrk 2018
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki smo ga, tako kot po vsej Sloveniji, tudi v naši šoli obeležili v petek, 16. novembra 2018. Zbrali smo se pred pričetkom pouka in skupaj zajtrkovali.

Otroke našega vrtca in učence naše šole ozaveščamo o pomenu uživanja zajtrka.


Naš zajtrk je bil sestavljen iz mleka, masla, kruha, medu in jabolka. Vse kar smo ponudili, je bilo pridelano oziroma predelano v Sloveniji.

Okusnemu zajtrku sta sledili predavanji mladih čebelarjev in lokalnega kmeta. Predstavili so dejavnost s katero se ukvarjajo. Poudarili so pomen lokalno pridelanega medu in zelenjave.

Upamo, da je zajtrk vsakodnevna zdrava navada vseh, saj smo se z učenci pogovarjali, kaj pomeni, da prazna vreča ne stoji pokonci.


Večkrat, ne samo ob tradicionalnem slovenskem zajtrku, moramo poudariti, da uživanje zajtrka bistveno pripomore k boljši koncentraciji in učenju.




Željka Ličan Adamčič,
ravnateljica OŠV Ankaran
