torek, 15. oktober 2019

TEDEN OTROKA


Otroci in strokovno osebje iz celega vrtca smo se sprehodili do igrišča v Adriji. Izjema so bili le iz oddelka 1 – 2 let, ki so se sprehodili po našem igrišču. Starejši otroci so peljali mlajše in zanje »poskrbeli«. Na igrišču smo vsi skupaj v krogu zapeli in zarajali. Preživeli smo prijetno ponedeljkovo dopoldne.



V torkovem dopoldnevu smo se prepustili naši ustvarjalni žilici. S pomočjo kred smo naše sivo parkirišče ovili v barve. Starejši otroci pa so s svojimi umetninami polepšali zid na vrtčevskem igrišču.



V torek so se otroci s starši udeležili tolkalske delavnice. Tam so naprej spoznali raznolik nabor tolkal iz Afrike in drugih delov sveta. Preizkusili so se v igranju osnove tradicionalnega zahodno – afriškega ritma. Ritem so poslušali, spremljali in opazovali dogajanje v krogu ter spoznali, da so vsi udeleženci pomembni, da se ritem ustvari in ohranja. Seveda je bilo glasno in veselo.
Na modrem igrišču je popoldansko druženje minilo v »tekmovalnem« vzdušju. Otroci so se v štafetnih igrah pomerili proti svojim staršem. Čeprav so starši s »prirejanjem« pravil želeli zmagati, je na koncu zmagalo tisto najpomembnejše – dobra volja in veselo druženje.
V igralnici Delfini so se starši in otroci igrali didaktične igre, kjer so otroci pomagali staršem in pri tem uživali.
V telovadnici smo strokovni delavci, otroci in starši uspešno premagovali naloge na velikem »Človek, ne jezi se«. Poleg reševanja nalog smo si krepili tudi mišice, s prenašanjem težkih figur.



V sredo dopoldan se je s skupinama Rakovica in Morski ježek družila mama od Adama. Pripravila nam je čarobno vadbeno uro. Čarobno zato, ker se je otrokom predstavila, kot »zelena vila«, katera zelo dobro skrbi za zdravje otrok.
Najmlajši so se športnega dopoldneva udeležili tako, da so se vozili z otroškimi vozili na parkirišču pred vrtcem.
Ta dopoldan smo zaokrožili s krosom, katerega so se udeležili otroci od 4 – 6 letega.


V četrtek smo pripravili bralni kotiček v jaslih. Otroci so sede okoli mize, ob soju svečk poslušali, opazovali in sodelovali pri interpretaciji ene izmed knjig.
Otroci drugega starostnega obdobja pa so prvič v letošnjem šolskem letu obiskali vrtčevsko knjižnico Morski konjiček. V knjižnici so prisluhnili različnim vsebina



V četrtek popoldan so se otroci skupaj s starši udeležili Ankarančkovega teka, ki ga je organiziralo ŠD Ankaran. Po ogrevanju z Ankarančkom so se na progo podali najmlajši otroci s starši. Za starejše pa je bil pripravljen orientacijski tek z iskanjem skritih lisičk. Sledila je pesem in ples. Dogodek je bil zaključek s podelitvijo nagrad. 









Na zaključni dan v TEDNU OTROKA smo imeli dober žur, ki nam ga je pripravila glasbena skupina Ne me jugat. Bilo je veselo.


Vse zahvale za enkratno doživetje očetu od Kaje, mami od Adama, mami od Nami in mami od Neže.


Otroci vrtca Ankaran s strokovnimi delavci

Fotogalerija