nedelja, 07. oktober 2018

Teden otroka

Teden otroka nas je letos  pričakal jesensko obarvan, zato smo tudi v vrtcu pričeli z ustvarjanjem  prav v jesenskih tonih. Vsaka skupina je na svoj način izdelovala  dekoracijo, ki je v sredo polepšala naš vrtec.


V  torek so se otroci iz skupin morskih zvezdic in ježkov skupaj  poveselili. Za začetek so poslušali zgodbo »Jabolko«, ki jim jo je  predstavila vzgojiteljica Suzana, nadaljevali pa s plesom in petjem  otroških pesmi ob spremljavi kitare.


Otroke  iz večjih skupin pa je v telovadnici pričakalo gledališče: ogledali so  si predstavo Pedenjped, ki sta jo odigrala igralca SSG iz Trsta.



V  sredo smo hodnike vrtca okrasili z jesenskim listjem in ježki. Urška je  s pomočjo otrok na šipe hodnika odtisnila prelepa drevesa, ostali pa so  na enak način polepšali igralnice. Tudi lepo vreme so izkoristili in se  odpravili na sprehod ali igrišče.





Otroci iz skupine delfinov so se v četrtek z avtobusom odpeljali v Gledališče Koper, kjer so si ogledali predstavo "Brrrundagrrrom".


V  vrtcu pa tudi niso počivali. Najprej so si najmlajši trije oddelki -  školjkice, zvezdice in ježki, nato pa še rakovice, želve in ribe - v  telovadnici pripravili pravo zabavo. Ob spremljavi kitare so peli in  plesali ob otroških pesmicah.




Četrtkovo  popoldne so preživeli otroci skupaj s starši ter vzgojiteljicami in  vzgojiteljem. ŠD Ankaran je organiziralo Ankarančkov tek v Adrii  Ankaran. Srečanje nam je popestrilo lep sončen popoldan. Priklicali so  Ankarančka, s katerim so se najprej ogreli, tekli in pritekli skozi  cilj, kjer so bili vsi zmagovalci. Za konec so skupaj zaplesali z novimi majicami.




V petek smo si vzeli čas za knjigo ter poslušali zgodbo, ki nam je polepšala dan. Nekateri v igralnici, drugi v knjižnici, tretji pa kar na igrišču.




Veliko novega in zanimivega smo doživeli ta teden. Vseeno pa smo imeli veliko časa za sproščeno igro ter bivanje na prostem. 

Teden otroka je bil nasmejan in s soncem obsijan!