ponedeljek, 31. avgust 2020

Pozdrav ob začetku šolskega leta

Dragi otroci in starši, dobrodošli v vrtcu!

 

Že je tu 1. september in z njim novo šolsko leto. Res ga mi, odrasli, letos začenjamo polni vprašanj in nekoliko zaskrbljeno zaradi razmer povezanih s Covid-19.

Prvi september in z njim vstop ali vrnitev v vrtec otrokom predstavlja novo vzgojiteljico ali vzgojitelja, novo igralnico in znak na njenih vratih, nove igrače in morebiti tudi nove prijatelje, soigralce. Vse to jih vabi v novo avanturo, v spoznavanje novih razsežnosti. Odrasli bodimo odgovorni in naredimo vse, kar lahko, da to veselje otrok ohranimo. Naj bo šolsko leto, ki ostane v spominu le po lepih doživetjih.

Strokovni delavci bomo poskrbeli, da vrtec ostane prostor, ki zagotavlja otrokom poleg varnega in zdravega okolja  predvsem prostor, kjer se razvijajo in negujejo dobri medsebojni odnosi, kjer imajo vsi otroci možnost pridobivati novo znanje, kjer so sprejeti in slišani. Kjer se čutijo varni, tudi v toplini naročja ali objema.

Vi, spoštovani starši, nam pri tem pomagajte. V vrtec pripeljite le zdrave otroke. da bo šolsko leto in delo v vrtcu potekalo čim bolj nemoteno in sproščeno.

Veselimo se sodelovanja z vami, skupaj zmoremo vse.

Pomočnica ravnateljice za vrtec

Kristina Twrdy