četrtek, 19. marec 2020

POMOČ STARŠEM V ČASU KORONAVIRUSA

Spoštovani starši!


Naš vrtec, tako kot vsi vrtci v Sloveniji, ostaja zaprt. Vendar pa smo tu, za vas in z vami,in zato bi rada podelila nekaj besed.

Čas, ki ga sedaj preživite s svojim otrokom doma, namenite dejavnostim, za katere si v delovnem vsakdanu težko vzamete čas. Otroku dovolite, da vam pomaga pri vsakdanjih opravilih, saj se bo le tako naučil.Pomaga naj vam pri pomivanju posode ali pospravljanju posode v pomivalni stroj, za seboj naj pospravi mizo po jedi. Spodbujajte ga k samostojnosti pri oblačenju in obuvanju, umivanju ter ščetkanju zob. Starejše otroke lahko učite zavezovanja vezalk, vsi so tako ponosni, ko to spretnost usvojijo! Sestavljajte sestavljanke, igrajte se družabne igre, rišite, naredite si okraske za pomladno dekoracijo otroške sobe ali za prihajajoče velikonočne praznike. Predvsem pa ne pozabite na skupno branje otroške literature.

Ni potrebno , da se z otroki ves čas igrate. Pri igri velja pravilo, da se z otrokovo rastjo manjša udeležba odraslega v igri. A ne pozabite, toliko časa zanje že dolgo niste imeli in otroci so željni vaše pozornosti, namenite jim je dovolj, poskrbite pa tudi za svojo sprostitev. Poleg skupne igre imejte tudi vzporedne dejavnosti, ko drug ob drugem počnete stvari, ki vas sproščajo. 

Če bi potrebovali nasvet, pomoč ali pogovor z vzgojiteljem svojega otroka, se lahko nanj obrnete preko elektronske pošte. E-asistenta za vrtec nimamo vzpostavljenega za starše, zato pa vam posredujem kontakte elektronske pošte:


Za vsa vprašanja, pogovor ali nasvet sem dosegljiva tudi jaz na naslovu: pomocnica.ravnateljice@osv-ankaran.si


Želim vam vse dobro, predvsem pa, da ohranite zdravje.


Kristina Twrdy, pomočnica ravnateljice za vrtec