četrtek, 15. oktober 2020

Dramski igralec na obisku

Četrtkov deževni dopoldan je bil kot nalašč za malo drugačen dan v vrtcu. 

Obiskal nas je dramski igralec Igor Štamulak, ki smo ga prejšnji teden gledali v predstavi Mali medo, v kateri je igral velikega meda. Otroci so ga takoj prepoznali in se želeli pogovoriti o videni predstavi, predvsem o tem, zakaj je kot veliki medo neprestano jemal igračo - zajca - malemu medu. 

Potem ko so otroci dobili odgovore na skoraj vsa vprašanja, je igralec otrokom predstavil svoj poklic, povedal zgodbo  ter jih naučil pesem o pajku. Vsi otroci so se lahko preizkusili kot igralci. Ob koncu našega druženja je zastavil še nekaj ugank, na katere so otroci z lahkoto odgovorili. V njegovem glasu pa smo lahko prepoznali glas groznega Gašperja.

V naš vrtec so prišli na obisk tudi šolarji, učenci prvih razredov, ki so prav tako lahko doživeli pestro urico z igralcem. Ob zaključku je igralec šolskim otrokom popestril druženje z »grozljivko«, ki smo se ji vsi nasmejali. Lepo nam je, ko se šolarji vračajo in ohranjajo vez z vrtcem.

Po druženju so bili vrtčevski otroci dobro razpoloženi. Povedali so, da so igralci tisti ljudje, ki nastopajo na odru, igrajo velikega in malega meda ali pa Loli Boli, igrajo na kitaro, bobne in harmoniko ali pa plešejo. Ena deklica je ugotovila, da igralec igra igro, gledalci pa morajo sedet in biti tiho, druga deklica pa se je spomnila maskerke Sare iz koprskega gledališča, ki je dečku iz vrtca narisala rano.

Gremo vsi v gledališče!

 

Fotogalerija