četrtek, 05. oktober 2023

KUHARSKI MOJSTRI PRI JEŽKIH

Pri ježkih smo se pogumno odločili, da tudi mi skuhamo slivovo marmelado. Navdih smo dobili v zgodbici z naslovom »Krtek in jesen«. Kuhanja smo se lotili kot pravi kuharski mojstri. Najprej smo skupaj z ročno lutko krtkom pripravili vse pomembne elemente in sestavine in visoko zavihali rokave ter pričeli z delom. Rezanje sliv nam je šlo odlično in tudi koščice smo dajali uspešno ven. Po končanem rezanju in mešanju s paličnim mešalnikom smo dodajali sladkor v zmešane slive in jih nato pristavili na kuhalno ploščo. S skupnimi močmi smo pri nizki temperaturi mešali. Po končanem kuhanju smo zmes ohladili in vsak si je napolnil kozarček z marmelado za domov. Za sadno malico smo si, kot krtek in ptička ter ostali živalski prijatelji, tudi mi namazali marmelado na piškote in pojedli. Nastali so fantastični brki in še lepši sladki nasmeški na obrazu.

Prilagamo naš poseben recept in vam želimo sladek dober tek.

 Slivova marmelada - RECEPT:

Sestavine za slivovo marmelado

Potrebujete:
– 1 kg sliv
 –    ½ kg želirnega sladkorja (ali manj, odvisno od sladkosti sliv)

Kako pripravimo slivovo marmelado?

Slive razkoščičite, zmeljete in zmešate z želirnim sladkorjem. Mešanico med mešanjem segrevate do vretja, nato mešate še približno 20-30 min. Med tem v pečici segrejete kozarce za vlaganje poljubne velikosti in vanje prelijete marmelado. Zaprite jih in jih počasi ohlajajte. Najbolje, da jih pokrijete s toplo odejo ali čim podobnim, da se ne bodo prehitro ohladili.

 

Fotogalerija