četrtek, 31. avgust 2017

Dobrodošlica ob novem šolskem letu

Dragi otroci, starši, sodelavke in sodelavci, dobrodošli v vrtcu in šoli v novem šolskem letu, tako kot vse lepo so tudi letošnje počitnice hitro minile.

Upam, da ste jih preživeli prijetno, da ste počeli, kar vas veseli, in da ste si nabrali dovolj energije.

Mi smo se pripravljali, da bo naše delo z otroki usmerjeno k poti do odgovorne odraslosti in ustvarjanju družbe, ki bo temeljila na spoštljivih odnosih, znanju, ekološki osveščenosti ter ljubezni do kraja in domovine.

Dragi učenci, da bo tako, vas pozivam, da poslušate in sodelujete pri pouku, nosite pripomočke, skrbite za urejenost zvezkov, pišete domače naloge, berete, ponavljate ter se učite. Za trud boste poplačani z znanjem, ki ga boste uporabljali celo življenje.

Naša prizadevanja bodo šla tudi v smeri razvijanja kvalitetnih oblik sodelovanja z vami, spoštovani starši.  Vabim vas, da se redno udeležujete vseh oblik sodelovanja, ki smo jih pripravili za vas: pogovornih ur, roditeljskih sestankov in kvalitetnih predavanj. Računamo na vašo podporo in predvsem na vaše zaupanje v naše delo.

Želim si, da bi se otroci počutili sprejeti, varni in uspešni ter da bi z našo pomočjo ohranili radovednost, razvili učne in delovne navade ter ohranili pozitivno samopodobo.

Naša hiša je zdaj postala popolna. Dobili smo novi kuhinji in ker dobra hrana in pijača pozitivno vplivata na medsebojne odnose, lahko rečemo, da gre ljubezen skozi želodec.

Tako pravi tudi star slovenski pregovor, ki še vedno drži in prav gotovo bo to od danes naš novi slogan.

Drage sodelavke in sodelavci! Prepričana sem, da smo polni ustvarjalnih idej in zamisli, kako v tem šolskem letu pripraviti pouk zanimiv, pester in kvaliteten. Verjamem, da skupaj zmoremo več.

Vsem otrokom, učencem, staršem, vzgojiteljem, pomočnikom, učiteljem in drugim delavcem vrtca in šole želim uspešno in ustvarjalno šolsko leto.

Željka Ličan Adamčič, ravnateljica

Ankaran, 31. 8. 2017