21.09.2016

»Sladka Istra« po otroško

Prostor, v katerem se pojavijo osmošolke Gaja Pirjevec, Živa Romih, Naja Markežič, Arlen Pobega in Eva Mezek, zaživi in začne utripati napol teatralno, napol hudomušno, vsekakor pa zabavno in še zlasti podjetno …


Naravnost taktično učinkovito so uspele s svojo zagnanostjo, prodornostjo in zavzetostjo prepričati vse, tako doma kot v šoli, da je njihova ideja prava. Dne 16. 9. 2016 so od 15.00 do 19.00 v svoji Osnovni šoli Ankaran organizirale prireditev Sladka Istra pred Sladko Istro, ki jim je imenitno uspela in presegla vsa pričakovanja: mize v jedilnici šole so se šibile od slastnega, dišečega in vabljivega peciva; starši, učenci in otroci iz Osnovne šole in vrtca Ankaran so bili navdušeni; prostovoljni prispevki pa bodo obogatili ponudbo Šolskega sklada.


 Ta »otroška uvertura« je vzpodbudila k obisku Sladke Istre, izjemno odmevne in priljubljene tradicionalne prireditve Mestne občine Koper. Na podvig osmošolk je resnično ponosna njihova domača Občina Ankaran. Povabila jih je namreč k aktivnemu sodelovanju na Ankaranski bandimi dne 17. 9. 2016 z vključitvijo v programsko shemo te športno-glasbene prireditve.