06.12.2016

Med snemanjem reklam

Objavljamo zanimive spomine, ki jih obuja učenka naše šole Lana Filipčič na snemanje dveh reklam za Telekom Slovenije, in neposredni povezavi do posnetkov na You Tubeu.

Pred petimi leti sem igrala v reklami za Telekom Slovenije. Snemali smo dva dni, enkrat na prostem in enkrat v stanovanju v Ljubljani.

Oglas Družinski kompleti prikazuje prizore iz življenja petčlanske družine ob uporabi Telekomovih storitev:

https://www.youtube.com/watch?v=b4tCHkBwmy4

Na snemanju smo bili prisotni naslednji člani ekipe: režiser, producent, snemalec, scenograf, maskerka, kostumografinja, tonski mojstri, mojstri za luči in vsi igralci.

Po prvi reklami smo posneli še dodatek za božič Družinski kompleti - novoletna ponudba:

https://www.youtube.com/watch?v=ek4c4nfMeCo

V mojem spominu bo za vedno ostal prizor, ko sem z vodo polivala svojega soigralca, saj mi je bil še posebej zabaven. Med snemanjem sem bila zelo radovedna in navdušena ter mi je bilo zelo zanimivo. Po koncu snemanja so me pohvalili, da sem bila zelo profesionalna.

Spoznala sem Nino Šušnjaro, ki je bila takrat kostumografinja, zdaj pa je zelo uspešna modna oblikovalka. Z njo sem risala in se pogovarjala. Naš producent je bil Aljoša Bagola. Dobro sem se razumela tudi z igralko, ki je igrala mojo sestro. Najbolj naporno mi je bilo snemati prizor, ko sem na jelko obešala zvezdo, ker smo ga snemali pozno ponoči in je zelo dolgo trajalo.

Snemanje v stanovanju je bilo ravno na 31. 8., zadnji dan pred mojim prvim dnevom šole, in se je zavleklo pozno v noč. Naslednji dan sem bila v šoli zelo zaspana. Ker smo snemali, ko je bila zunaj že tema, se je režiser odločil, da se zunaj na ulici prižge reflektorje, nameščene na vozila snemalne ekipe. Zaradi prižganih reflektorjev sredi noči so sosedje poklicali policijo. Ampak vse smo uredili z obljubo, da bomo kmalu končali.

Med snemanjem sem se zelo dobro počutila, zato si želim, da bi se to še kdaj drugič ponovilo.

Lana Filipčič, 6. a