22.08.2016

Dobrodošli na spletni strani Osnovne šole in vrtca Ankaran.

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši! 1. septembra bo za vse nas prav poseben dan, saj vas bomo pozdravili v novoustanovljenem zavodu Osnovna šola in vrtec Ankaran.

Pričeli bomo pisati novo in hkrati prvo poglavje življenja in dela naše šole in našega vrtca. Čeprav smo že globoko zakorakali v poletne dni, verjamem, da se misli vas osnovnošolcev občasno povrnejo k šoli.

Osnovna šola in vrtec sta ustanovi, ki delujeta na področju vzgoje in izobraževanja tako, da z različnimi oblikami dejavnosti omogočata sistematično pridobivanje spretnosti, veščin in znanj.

Razviti v otroku pozitivne vrednote, ga naučiti sprejemati drugačnost in spoštovati sočloveka, postati samostojen in odgovoren človek – to je le nekaj naših izhodišč, ki nas vodijo pri načrtovanju dela tako v vrtcu kot v šoli.

V sodobnem načinu življenja je poleg pridobivanja novih znanj ravno tako pomembno znati ga uporabiti in izluščiti bistvo iz »morja« informacij.

Bogate naravne danosti in neposredna bližina morja, v katero sta umeščena vrtec in šola v Ankaranu, nam dajejo veliko možnosti bivanja in delovanja v sožitju z naravo. Ravno narava je tista, ki nas venomer opominja, da smo del nje in da jo moramo spoštovati, zato si želimo, da bi znali uporabiti njene danosti na poti pridobivanja novih znanj.

Pravijo, da je vsak začetek težak. Vsi zaposleni verjamemo, da bomo skupaj z vami začeli pisati novo, uspešno zgodbo. Vabim vas, da pri tem sodelujete vsi, od naših najmlajših v vrtcu do učencev in učenk v šoli, pa tudi Vi, spoštovani starši.

Spletno stran bomo za vas dograjevali in izboljševali z namenom, da vam kar najbolje služi.

Želim vam prijetne in varne poletne dni!

Renata Jenko, v. d. ravnateljice