09.02.2017

Dobrodelna akcija zbiranja higienskih pripomočkov

V mesecu decembru smo se odločili organizirati dobrodelno akcijo zbiranja higienskih pripomočkov, ki so namenjeni otrokom in mladostnikom, ki letujejo v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem rtiču.

Ker je mesec december tudi mesec dobrih mož in mesec obdarovanj sem se odločila, da  akcijo naredimo kot izmenjavo. Najprej smo izvedli  dvourno  delavnico na kateri so člani krožka Rdeči križ pokazali svojo ustvarjalnost  ter izdelali različne  novoletne okraske, dekoracije ter voščilnice. Pri ustvarjanju in izdelavi so nato pomagali  tudi učenci iz oddelka podaljšanega bivanja.  Izdelke smo nato razstavili ter naredili izmenjavo. Za vsak higienski pripomoček so si učenci lahko izbrali poljubni izdelek ali voščilnico.  

Zbrali smo veliko zobnih ščetk, zobnih past, različna mila, šampone, robčke, vložke, deodorant, kreme, palčke za ušesa pa tudi kakšna sponka za lase se je našla. V tem tednu sem zbrane pripomočke predala prostovoljki Mariji. Veseli nas, da smo lahko pomagali. Otrokom, ki bodo prišli na Debeli rtič pa želimo prijetno letovanje.

                                                                                 Mentorica krožka RK Sandra Skomina

Ustvarjanje ...

Izmenjava ...

Zbrani pripomočki.