03.02.2017

Dan varne rabe interneta 7. 2. 2017

Tudi v februarju 2017 v točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI pripravljajo praznovanje ob Dnevu varne rabe interneta.

Slogan letošnjega dneva na mednarodni ravni je Skupaj spremenimo internet na bolje. V Sloveniji bo pozornost namenjena predvsem vprašanju kulturnega vedenja v komunikacijah prek spleta, spletni etiki in prijaznosti do drugih uporabnikov interneta. 

Tudi na naši šoli se bomo v živo pridružili online debati s Hipster Bedancem KULturni na internetu, ki bo 6. 2. 2017 ob 11. uri. Z njim bo tudi strokovnjak dr. Benjamin Lesjak, ki že leta predava o teh temah na slovenskih šolah tako učencem, dijakom in študentom kot tudi staršem in učiteljem. Skupaj s Hipster Bedancem bosta pripravila zabavno in poučno šolsko uro o kulturi na internetu in pri uporabi mobilnih naprav. Dogodek je namenjen predvsem učencem 3. triade osnovne šole.


Vir: http://safe.si/aktivnosti/dan-varne-rabe-interneta

V mesecu februarju bomo na šoli izvajali še druge aktivnosti na to temo, saj smo na podlagi registracije pridobili safe.si paket aktivnosti za izvedbo v razredu.

Več si lahko preberete na povezavi: http://safe.si/aktivnosti/dan-varne-rabe-interneta